8 kwietnia uczniowie klasy II i III wspólnie z opiekunami wybrali się na wycieczkę do Krakowskiej Manufaktury Czekolady, gdzie odbyły się zajęcia cukiernicze pod kierunkiem profesjonalistów w tej dziedzinie. Warsztaty rozpoczęliśmy od poznania składników czekolady, następnie każdy uczestnik przed przystąpieniem do zadań założył fartuszek, który co u niektórych po zakończonych zajęciach był bardzo czekoladowy!
Uczniowie pracowali na profesjonalnym zestawie chocolatiera. Z masy wycinały rożne kształty przy pomocy foremek, tworzyli pralinki, które następnie umieścili w papilotkach.Największą zabawkę i kreatywność wykazywali podczas dekorowania swoich słodkości topioną czekoladą oraz posypkami.Każdy uczestnik warsztatów otrzymał czekoladowego lizaka z ręcznie wypisanym imieniem. Gotowe wyroby profesjonalnie zapakowali do pudełek.
To była doskonała zabawa połączona z nauką! Dodatkowe wrażenia naszym uczestnikom dostarczył spacer po krakowskim Rynku.
Wykonane przez Dariusza Badyla badyla@wp.pl na podstawie szablonu www.diablodesign.eu.